Lortex Kft.

Projektmenedzselés

A projekt előkészítő szakaszában amennyiben igény van rá az ügyfeleinknek segítünk minősíteni a projektelképzelését. Egy helyzetfelmérést követően értékeljük, hogy a projekt elképzelés mennyire felel meg az ügyfél hosszú távú stratégiájának és mennyire hangolható össze a pályázati kiírással. Elkészítjük a pályázati kiírás által megkövetelt üzleti tervet, meghatározzuk a projekt célstruktúráját elkészítjük a kívánt projekt tervet. A hagyományosnak tekinthető pénzügyi tervezési módszereken kívül (likviditás tervezés, eredménytervezés, megtérülés számítás, stb.) többféle egyéb módszert is képesek vagyunk alkalmazni (portfolió elemzés, életciklus, elemzés, SWOT, problémafa és célfa elemzés, LOGFRAME mátrix, érintettség elemzés, kockázatelemzés, kommunikáció tervezés, partnerség tervezés, stb.)

A projekt lebonyolítás szakaszában segítünk a sikeres pénzügyi lehívás érdekében történő felkészülésben, koordinációban. A pénzügyi lehívást összeállítjuk, a kapcsolódó helyszíni ellenőrzéseken részt veszünk. Közreműködünk a pályázattal kapcsolatos jelentések összeállításában és kommunikációs kötelezettségek teljesítésében.

Egy pályázat megnyerése csak fél siker. A projekt megvalósítás szakasza sok kockázatot rejt és egy rossz döntés akár a teljes támogatási összeg elvesztésével járhat, vagy legrosszabb esetben még bűntető feljelentés is lehet az eredmény. Jelentős gondokat okozhatnak még a speciális számviteli és adózási kérdések is. A pályázaton elnyert támogatáshoz pedig csak a megfelelő pénzügyi lehívások és jelentések összeállítása után tudunk hozzájutni. Mindez komoly szakmai hozzáértést és gyakorlatot kíván. Mindebben tudunk az ügyfeleink segítségére lenni.