Lortex Kft.

Kik vagyunk?

A LORTEX KFT-t 1996-ban alapítottuk miskolci székhellyel családi vállalkozásként. A beruházások pénzügyi menedzselésével, hitelek, állami támogatások ügyintézésével, pályázatok készítésével 1998-tól foglalkozunk. A munkáink között egyaránt szerepeltek a regionális fejlesztési alappal (Széchenyi Terv, TFC, GOP, ÚSZT) és a vidékfejlesztéssel (SAPARD, AVOP, GOP) kapcsolatos pályázatok.

A pályázataink iparral, vegyiparral (CNC gépek beszerzése, műanyag szálhúzó gépsor, anyagmozgató gépek, csomagoló gépek, stb.) és kereskedelem (raktározási kapacitás fejlesztés) fejlesztéssel kapcsolatos munkák. A mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások 2000. évtől jelentek meg ügyfélkörünkben, és mára ez is tevékenységünk szerves részévé vált. Készítettünk SAPARD, AVOP és EMVA pályázatokat. Munkáink sokszínűek az ipar és kereskedelem mellett az elmúlt években kiemelt szerepet kapott a vidékfejlesztés (mezőgazdaság, diverzifikációt, mikro vállalkozásokat segítő pályázatok, falusi turizmus segítése), valamint a Leader is. Tevékenységi körünkben az elmúlt időszakban jelentek meg, a különböző K+F jellegű pályázatok.

Az elmúlt években igyekeztünk tevékenységi körünket bővíteni. Ma már a hazai és Európai Uniós pályázatok mellett üzletviteli tanácsadást, adótervezést és adótanácsadást, valamint hitelkérelmek elkészítését vállaljuk. A vállalkozásunk 2013. június 14 és 2014. december 31. időszak között a MAG Zrt. által a vállalati tanácsadás keretén belül vállalati stratégia, pénzügyi, adózási, számviteli szakterületeken szakértőként akkreditált cég (akkreditációs szám: ROP-VTSA-2012-1418) volt.

A vállalkozás működésében meghatározó Dr. Kolaj László személye. Gépészmérnöki, mérnök-közgazdász és jogi diplomával rendelkezik. Ezen kívül rendelkezik még mérlegképes könyvelői, adótanácsadói és okleveles könyvvizsgálói, adószakértői végzettséggel is. Bankári gyakorlat mellett 1998 óta folytat pályázatírást. Mindez lehetővé teszi a széleskörű, komplex segítségnyújtást a pályázni kívánó ügyfeleknek.